IPL behandeling

Een IPL behandeling bij Berino

Alleen in sneek

Nooit meer hoeven scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij je oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de MedCos IPL (Intense Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) methode voor je kan betekenen. Met de MedCos IPL en de MedCos IPL SHR kunnen wij je verzekeren van een behandeling van een hoogwaardige kwaliteit.

Wat houdt een IPL behandeling in:

De MedCos IPL & IPLS SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos. Het is bovendien snel, zo is een gemiddelde IPL behandeling voor het definitief ontharen van de oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleid deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Hierdoor wordt erbij donker haar de beste resultaten gezien. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling alleen maar makkelijker wordt. Het apparaat waar wij mee werken heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

Veelgestelde vragen

Niet iedereen kan worden behandeld met MedCos IPL. De geschiktheid voor MedCos IPL kan variëren afhankelijk van verschillende factoren:

• Huidtype: IPL werkt het beste op mensen met een lichte huid en donkerdere haarkleuren, omdat het licht zich richt op het pigment in het haarzakje. Mensen met een donkere huidskleur kunnen risico lopen op verkleuringen of brandwonden als gevolg van de behandeling.

• Haarkleur: IPL is het meest effectief bij donkere haarkleuren, omdat het licht wordt geabsorbeerd door het melanine in het haar. Bij mensen met lichte of grijze haren kan het resultaat tegenvallen.

• Zwangerschap: Zwangere vrouwen wordt meestal afgeraden IPL-behandelingen te ondergaan, omdat de effecten op de foetus niet volledig zijn begrepen.

Om erachter te komen of jij geschikt bent voor de IPL behandelingen is het verplicht om voorafgaand een intakegesprek met één van onze specialisten. Zij kunnen je huidtype en medische geschiedenis beoordelen om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor jou.

Bij de MedCos IPL SHR behandelingen worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich in de rustfase, pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig voor een mooi eindresultaat en een haarreductie van 80% tot 90%.

Wij adviseren je elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen te doen om het resultaat te behouden, dit heeft te maken met enkele haartjes die na een rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan je een prikkeling/tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar dit is voor iedereen goed te doen en het gevoel verdwijnt meteen.

Wij hebben een behandelperiodiek en hier houden wij ons ook aan. Zeker bij de start van de behandelingen, wanneer dit niet wordt gedaan bestaat er een kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn i.v.m. de haargroeicyclus.

De duur van een IPL behandelingen varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de behandelingen volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard het ontvangst en het intakegesprek:

● Bovenlip: 1 minuut per behandeling
● Oksels: 5 minuten per behandeling
● Bikinilijn: 5 minuten per behandeling
● Benen: 30 minuten per behandeling
● Volledige rug: 25 minuten per behandeling

De IPL behandelingen worden alleen uitgevoerd door de medewerkers die de MedCos IPL SHR training volledig en met een goed gevolg hebben afgerond.

Benieuwd naar de tarieven?

Benieuwd naar de tarieven van onze behandelingen of heb je vragen over een product of dienst, neem dan gerust contact met ons op. Neem contact met ons op via mail, social media, telefonisch en ook via Whatsapp.

Ervaringen